Logo

Lindera - Lindera benzoïn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lindera - Lindera benzoïn

Lindera er opkaldt efter den svenske læge og botaniker Johan Linder (1676- 1723). Det er en bred, løvfældende busk, som stammer fra det sydøstlige Nordamerika. Herhjemme bliver plan­ten indtil 3 m høj. Barken er gråbrun; bladene er bredt ellipseformede, 7-12 cm lange; ved løvspring er de glatte, men dækkes senere med fine hår. De har stærkt aromatisk duft omtrent som benzoeharpiks. der udvindes af et tropisk træ, Styrax benzoïn. Før det sene løvfald får bladene en pragtfuld gul høstfarve. Blomsterne sidder 2-5 sammen på fjorgammelt træ; de er grønliggule og kommer frem allerede i marts-maj. Senere udvikles de røde, saftige bær.

 

Vækstkrav: Lindera er ikke særlig kendt i Danmark; men det er en hård­før og nem busk, som udvikles godt, blot jorden er sur. Den trives bedst i fuld sol.

 

Pleje: Lindera formeres ved halv mod­ne stiklinger om sommeren. De rodslå­ede planter skal overvintres i drivbænk eller koldhus og udplantes følgende forår; planten kræver i øvrigt ingen pleje. I meget tørre perioder bør der vandes; gødskning bør kun ske med svovlsur ammoniak og svovlsur kali. Jorden skal være godt blandet med tørvemuld.

 

Anvendelse: Lindera kan anvendes som solitærbusk i surbundsbedet med underplantning af klokkelyng, Gaul­theria og andre planter, der vokser bedst ved et lavt reaktionstal.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.668 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her