Logo

Myrte - Myrtus communis 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Myrte - Myrtus communis 2

Myrte er en stedsegrøn busk med små, læderagtige, skinnende mørkegrønne, tilspidsede blade. De hvide, velduften­de blomster sidder enkelt- eller parvis i bladhjørnerne. Blomsterne er ca. 2 cm store. Sorten Myrtus communis 'Mi­crophylla' har meget små blade og anvendes almindeligt som »brudemyr­te«.

 

Pleje: Myrte trives' bedst i et lyst, køligt rum; temperaturen må dog ikke komme under 5°C. Om sommeren kan den stå udendørs på et beskyttet, let skyggefuldt sted. I vækst- og blom­stringsperioden tilføres vand 2-3 gange ugentlig; hvis man har mulighed for at opsamle regnvand, der ikke indehol­der ret meget kalk, er det en fordel. I den lyse halvdel af året tilføres regel­mæssigt næring. I vinterperioden redu­ceres vandingen kraftigt, og der tilfø­res ingen næring. Efter afblomstringen kan planten skæres tilbage og de af­skårne plantedele bruges som stikke­materiale. I vinterperioden overbruses planten regelmæssigt med kuldslået vand. Hvis planten er blevet meget stor eller jorden virker meget tæt, må der pottes om; det sker bedst om foråret. Som pottesubstrat bruges en kraftig jordblanding.

 

Formering: Myrte kan formeres ved frø og stiklinger; men til amatørbrug er stiklingeformering bedst. Som stikke­materiale bruges de uforveddede skud­spidser. Stiklingen skal være ca. 10 cm lang og skæres af under et bladpar; som stikkesubstrat bruges en standard­tørveblanding. Temperaturen skal væ­re 16-20°C; myrte er en af de få planter, der ikke kræver særlig varm jord ved stiklingeformering. For at holde sluttet luft og dermed høj luft­fugtighed dækkes stikkekassen med klar plastic.

 

Myrte (Myrtus communis) har helt fra den græske oldtid været betragtet som et frugtbarhedssymbol.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (21 stemmer)
Siden er blevet set 6.870 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
155108-02-2014 12:04:00 Sara
Min myrte som står i stuen, er henover vinteren visnet. Er der nogen som helst chance for at den kommer igen henover foråret?
155205-03-2013 09:23:33 Nina
Hej,
hvor kan det købes henne?
På forhånd tak.
155311-03-2012 10:51:38 Anni Hansen
Er en dejlig stue og have plante

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!