Logo

Nældetræ - Celtis occidentalis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nældetræ - Celtis occidentalis

Bladene hos Celtis er stærkt ruhårede og kan minde noget om nældens blade, deraf det danske navn nældetræ. Det hører hjemme i Nordamerika, og i Mellemeuropa er det ofte plantet som vej træ og gadetræ. Det bliver 15-20 m højt, har en bred krone med noget overhængende grene og grå, dybt furet bark. De unge skud er mere eller mindre hårede og forsynet med hvide pletter. Bladene er spidst ægformede med savtakket rand; de er glinsende grønne og har om efteråret en smuk, gul høstfarve. Blomsterne er små og grønlige; frugterne er kugleformede, orangebrune til mørkpurpur og spises gerne af fuglene.

 

Nældetræ (Celtis occidentalis) er et stort træ med pragtfuld gul høstfarve.

 

Vækstkrav: Nældetræ skal have en næringsrig jord og helst stå i fuld sol og i læ.

 

Pleje: Formeringen er meget let. Frøe­ne høstes om efteråret, opbevares vin­teren over i fugtigt grus eller sand (stratificeres) og sås om foråret; men frøene kan godt ligge et helt år i jorden, før de spirer. Træet kræver ellers ingen større foranstaltninger for at trives. Ældre træer kan udtyndes, så kronen ikke bliver for voldsom.

 

Anvendelse: Amerikansk nældetræ er et stort træ, som egner sig til større forhold i parker og landskab eller som gadetræ, mens det ikke er velegnet til småhaver. Det ses kun sjældent plantet i Danmark.

 

Andre arter: Almindeligt nældetræ el­ler lotustræ (Celtis australis) er næppe hårdført her i landet; det hører hjem­me i Sydøsteuropa.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.626 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvordan holder du ferie i år?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her