Logo

Rævehalefyr - Pinus balfouriana

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rævehalefyr - Pinus balfouriana

Rævehalefyr er en fællesbetegnelse for Pinus balfouriana og Pinus aristata og hentyder til de tætnålede kvistes lighed med en rævehale. Nålene er holdbare i 10-15 år. Hos Pinus balfouriana er nålene 3-4 cm lange, sylespidse og uden harpikspletter; ved knusning af­giver de en sød harpiksduft. Koglerne har ingen børster. Den er hjemmehø­rende i Sierra Nevada og den nordlige del af Coast Range i California, er plantet i England, men næppe her i landet. Træet ligner påfaldende den anden rævehalefyr (Pinus aristata), hvis korrekte danske navn er børste­koglefyr, idet dens kogleskæl er forsy­net med 6 mm lange børster. Denne art er interessant ved at omfatte næ­sten 5000 år gamle individer, som sta­dig lever i bedste velgående i Califor­nia, Utah og Nevada. Den vokser uhyre langsomt og findes i ørkenlig­nende områder, hvor den årlige ned­bør er højst 300 mm.

 

Pleje: Hvis man kan skaffe frø af disse fyrrearter, bør de dyrkes i koldhus, da de ikke kan klare den råkolde, fugtige danske vinter og den store nedbørs­mængde her i landet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.187 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
108621-04-2013 23:10:15 Kurt Lund
Hermed en kommentar til frøformering af børstekoglefyr, jeg har sået nogle frø fra denne fyr for ca12år siden der kom 8 styk ud af det, de har stået i en lerkrukke indtil her i april 2013 ude i alt slags vejr, og er ca 25 cm høje, og ser rigtig godt ud , beg har frøene fra nogle kogler fra botanisk have i Århus, men den er desværre er den gået ud her i vinter 2013, så der er ingen børstekoglefyr i botanisk have i Århus mere,jeg har lovet dem en af mine nu her til foråret, da jeg har pottet dem om for første gang i 12 år

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her