Logo

Rødtræ - Sequoia sempervirens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødtræ - Sequoia sempervirens

Til slægten Sequoia hører kun en art; latin sempervirens = stedsegrøn. Rød­træet er et af verdens højeste træer; det kan blive over 120 m højt og opnå en alder af mere end 1500 år. De største og ældste eksemplarer vokser i Californias kystegne i bjergene, hvor tågen fra Stillehavet opfanges af træer­nes kroner. Disse træer er fredede og vokser i nationalparker; men i andre skove anvendes rød træ stadig som gavntræ, især til bygningstømmer eller til møbler.

Rødtræ har en smal, pyramideformet vækst. Barken er 15-30 cm tyk og meget blød. Veddet har en stor, rød kerne, og træet, der er ganske let, er meget holdbart og har en smuk teg­ning. Grenene er lange, udbredte eller hængende, og de toradede nåle er 1,2- 2,5 cm lange, spidse, flade og mørke­grønne med en blank overflade. Kog­lerne er 2-3,5 cm lange og mørkebru­ne.

 

 

Rødtræ (Sequoia sempervirens) har en smal pyramideformet vækst.

I California kan rød træ blive indtil 120 m højt.

 

Træet kom til Europa i 1845 og blev da plantet i mange forstbotaniske haver, hvor det endnu findes mange steder. I Danmark kan rødtræ vokse på beskyt­tede steder og blomstrer da om efter­året. Træet bliver dog aldrig så stort og frodigt her, da det er meget følsomt over for frost og kulde.

 

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 4.570 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her