Logo

Sitkagran - Picea sitchensis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sitkagran - Picea sitchensis

Sitkagranen bliver i sit hjemland, Nordamerika, 60 m høj; her i landet bliver træet ca. 35 m. Det er et vigtigt gavntræ, der tåler saltvandssprøjt og mager jord, og det er samtidig et hurtigtvoksende træ. Kronen er bred og kegleformet med tynde, vandret udstående sidegrene; på ældre træer er de øverste grene opadstræbende. Der dannes ofte vanris på ellers grenfrie dele af stammen, især hvis der kommer lys og luft til stammen, når man har fældet nogle nabotræer.

Stammen har afskallende bark. De unge grene er glatte og knopperne spidse. Nålene har blåhvid overside, grøn underside og er spidse og stikken­de; ved drejning af nålene er den grønne underside vendt opad. Kogler­ne er 5-8 cm lange med 3 cm brede, bleggule, løst tilliggende skæl med bøl­get rand.

 

Sitkagran (Picea sitehensis) har smukke, oprette, op til 8 cm lange kogler.

 

Anvendelse: Sitkagran er hårdfør og anvendes derfor ofte i læhegn. Den kræver bedre jord end rødgran og tåler ikke nattefrost sent på foråret; den bør derfor ikke plantes i »frosthuller«. Bedre i prydhaver end sitkagran er serbisk gran, orientalsk gran og blå­gran (se disse artikler).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (11 stemmer)
Siden er blevet set 3.276 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her