Logo

Bunke - Deschampsia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bunke - Deschampsia 

Bunke er tueformede græsser, som er almindelige her i landet. Væksten er tæt tueformet med oprette rodstokke. De tynde blade er samlet ved grunden af planten. Aksene kommer på lange strå. Småaksene er brunlige med et violet anstrøg. Blomstringen finder sted i juni-september.

 

Mosebunke (Deschampsia cespitosa) bliver op til 100 cm høj. Bladene er ru i kanten, og nerverne træder tydeligt frem på bladenes overside. Blomsterne sidder to og to i små aks, som er samlet i en stor pyramideformet top. Mose­bunke er almindelig på fugtige steder. Sorten 'Bronzeschleier' har stærkt vio­let-bronzetonede småaks.

 

Bølget bunke (Deschampsia flexuosa) er almindelig på tørre, sandede eller moragtige steder. Tuerne er ret løse. Bladene er børsteformet sammemulle­de, ret glatte i randene og uden de fremtrædende nerver, som ses hos mo­sebunke. Bølget bunke bliver 30-70 cm høj med fine strå, som ender i en middelstor top. Toppens grene er me­get fine og bølgeformet bugtede. Bunke kan trives i haver i halvskygge. Efter blomstringen bør planterne skæ­res kraftigt ned, så stabbe fra stråene ikke bliver siddende og gør tuerne hårde og ubehagelige. Formeringen kan ske ved frø, som høstes og sås straks efter. Formering ved deling er også let og kan ske lige efter afblom­string eller tidligt om foråret.

 

Bunke kan være med til at gøre »evig­hedsbuketter« luftige og graciøse. Ak­sene må da høstes lidt før modenhed og hænges til tørre på et mørkt sted.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (21 stemmer)
Siden er blevet set 3.817 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
647409-08-2016 21:48:53 Claus Refslund
Jeg har en sommerhusgrund, som jeg gerne vil have sået til med bølget bunke, men hvor kan jeg købe frøene ? Mvh Claus Refslund

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her