Logo

Marehalm - Elymus arenarius

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marehalm - Elymus arenarius

Marehalm vokser på stejlepladser, sandede veje og ud mod kysterne og er bl.a. udbredt i Danmark, på den skan­dinaviske halvø, Færøerne, Island og i Grønland. Planten er mere nærings­krævende end hjælme og vokser for­trinsvis på den side af klitterne, der vender ud mod kysterne, hvor nyt sand stadig tilføres. Det botaniske slægts­navn Elymus er navnet på en kornart, og marehalmens ret store frugter har da også tidligere været anvendt som sædekorn i hungerperioder.

 

Marehalm binder sandet i klitterne, så sandflugten dæmpes.

 

Planten bliver ca. 150 cm høj med lange, underjordiske udløbere, der er i stand til at binde sandet og forhindre sandflugt. Bladene er brede, stive og blågrønne med voksbelægning. De indtil 25 cm lange aks har lange, sylfor­mede yderavner og 2-4 småaks ved hvert af aksets led.

Marehalm plantes for at binde flyve­sandet, også på kunstigt anlagte sand­strande som fx den 7 km lange Køge Bugt Strandpark vest for Køben­havn.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (20 stemmer)
Siden er blevet set 7.050 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
237920-04-2011 10:58:54 Henrik Pedersen
Hvordan bekæmper man marhalmen jeg har et sommerhus hvor det vælter op mellem fliserne på min terasse.Ps har prrvet med kartoffelvand og revndop

Afstemning
Hvordan holder du ferie i år?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her