Logo

Parasolplante / Papyrus - Cyperus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Parasolplante / Papyrus - Cyperus

Kypeiros er det græske ord for siv, og slægten omfatter en så kendt plante som den papyrus, hvis blade de gamle ægyptere anvendte til skrivemateriale.

 

Pleje: Parasol plante vokser i naturen på meget fugtige steder og står ofte »med fødderne i vand«. Når den står i stue eller vinterhave, skal den også have meget vand, og hvis den står i stærk varme og tør luft, kommer der ofte brune pletter på bladene. Jævnlig overbrusning hjælper.

 

Papyrusplante (Cyperus papyrus) er en gammel kulturplante.

 

Parasolplante skal altid have en så lys placering som muligt; men direkte sol bleger blade­ne. Om vinteren tåler planten tempe­raturer ned til + 2°C; i denne periode vandes ikke ret meget. I vækst- og blomstringsperioden gives regelmæssig gødning. Ompotning foretages kun, hvis planten er blevet for stor til pot­ten; enhedsjord giver den gode vækst­betingelser.

 

Parasolplante (Cyperus argenteostriatus) er en god, tålsom stueplante.

 

Formering: Parasolplante formeres ved stiklinger, deling eller frø.

 

Arter:

Cyperus alternifolius er en 40-90 cm høj, slank art, der er meget dekora­tiv med sine lange, smalle blade. Sor­ten Cyperus alternifolius ' Albovariega­tus' har hvide striber på bladene.

 

Cyperus argenteostriatus er en kompakt art, der let kommer i blomst. Bladene spreder sig ud fra enden af stænglen som stiverne på en parasol.

 

Papyrusplante (Cyperus papyrus) er en vandplante, som let formeres ved frø.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (31 stemmer)
Siden er blevet set 14.801 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1225007-06-2018 10:30:09 Jette Jørgensen
Igennem mere end 30 år har jeg hvert år fornyet min papyrus ved stiklinger. Nu er jeg desværre kommet til at overgøde, så den har det ikke så godt. Jeg har nogle frø indsamlet i Syd Frankrig - hvordan får jeg dem bedst til at spire? så jeg har en ny plante?

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her