Logo

Spidsgræs - Uniola latifolia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spidsgræs - Uniola latifolia

Spidsgræs er en flerårig græsart, der stammer fra Central- og Nordamerika. Dens blade er omkring 2,5 cm brede, helt flade og særdeles dekorative. De stive strå når en højde på 80-100 cm med 25-30 cm lange aks. Hvert småaks er sammensat af 8-12 blomster, der fremkommer med hovedblomstringen i september-oktober.

 

Pleje: Spidsgræs vokser overalt, hvor skyggen ikke er for dyb; men bedst udvikler den sig på en næringsrig og letmuldet jordbund under større træer med fin løvmasse. Under kultur lader den sig bedst formere ved deling, og de nye småplanter er normalt hårdføre i Danmark.

 

Anvendelse: Som skovbundsplante un­der lette løvtræer sammen med astilbe, daglilje, mjødurt og primula. Spids­græs er nemt at tørre og kan anvendes i buketter sammen med eterneller.

Se også artiklen Prydgræs.

 

Spidsgræs (Uniola latijolia) udvikler deko­rative blomsterstande i september-oktober. De lader sig med held tørre og anvende i blomsterdekorationer. De stive strå ender i fine småaks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.033 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her