Logo

Steppegræs - Helictotrichon sempervirens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Steppegræs - Helictotrichon sempervirens

Steppegræs hører til topgræsserne og danner brede tuer af blågrønne, oftest sammenrullede og ret smalle blade. Tuerne er meget regelmæssige med en smukt hvælvet form, og bladene når som regel en højde på ca. 65 cm, mens akset bliver næsten 150 cm. Akset ligner et havreaks og er først lyst grågrønt, senere bleggult stråfarvet med rødbrune stakke. I plantekatalogerne går steppegræs af og til under navnet alpehavre og med det gamle botaniske navn Avena sempervirens.

 

Steppegræs (Helictotrichon sempervirens) kaldes også alpehavre. Det er et af vore mest værdifulde prydgræsser, smukkest som solitærplante.

 

Vækstkrav: Dette prydgræs stiller in­gen særlige vækstkrav, men udvikler sig dog dårligt på en fugtig, leret jord. På lette jorder bliver det let pladskræ­vende og skal helst plantes solitært på ikke-vindudsatte steder af hensyn til de høje strå. Fuldt hårdført i Danmark.

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.963 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?