Logo

Agertidsel - Cirsium arvense

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ses midsommer - midt på efteråret Der findes flere forskellige tidsler, som kan dukke op i haver indimellem, men agertidsel er den eneste, der kan give alvorlige problemer.

Ses midsommer - midt på efteråret

Der findes flere forskellige tidsler, som kan dukke op i haver indimellem, men agertidsel er den eneste, der kan give alvorlige problemer.

 

Vækstform:

Denne tidsel er almindelig overalt. Den vokser på græsningsområder, langs vandløb og vej kanter, i skovkanter, på ubebyggede områder og i haver, og i alle jordtyper. De stærkt udspredte rødder kan findes mindst en meter under jorden, og planten kan regenerere fra selv meget små stykker. Agertidsel kan også sprede sig med frø, men det er normalt ikke et problem i haver.

 

Hvad man kan gøre:

Lugning eller let kultivering vil svække ukrudtet, men det vil kun blive udryddet, hvis man er meget vedholdende. Det er effektivt at grave den op, men der vil altid blive efterladt små stykker af de store rødder, så det gælder om at være på udkig efter nye planter.

 

Fordele:

Agertidslens blomster er populære hos bier og sommerfugle, men det er ikke nogen god grund til at lade den blomstre.

 

Artikel billede

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.408 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Vild durra - Sorghum halepenseSes midsommer - midt på efteråret; Ligesom enårigt ukrudt i varme tørre områder kan vild...
• Åkande, hvid - Nymphaea albaSes tidlig sommer - tidligt efterår; En smuk, men også meget stor åkande. En enkelt plante...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!