Logo

Almindelig ravnefod - Coronopus squamatus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det er små diskrete, for det meste forårsblomstrende ukrudtsplanter, er almindelige i dyrket jord. De har hvide blomster, der er så små, at de næsten er usynlige

sommer - efterår;

Det er små diskrete, for det meste forårsblomstrende ukrudtsplanter, er almindelige i dyrket jord. De har hvide blomster, der er så små, at de næsten er usynlige.

 

Vækstform:

De har alle en kort livscyklus, nogle gange endda meget kort (helt ned til tre uger for almindelig gåsemad) og små frø, der kan overleve i jorden i årtier. Rosetspringklap har også eksplosive frøkapsler, der slynger frøene langt omkring. Det er et næsten totalt udbredt ukrudt i pottedyrkede planter i planteskoler og havecentre.

 

Hvad man kan gøre:

For at undgå problemer i fremtiden, er det afgørende at forhindre frødannelse. Planterne skal luges eller trækkes op, selvom almindelig ravnefod er irriterende besværlig at trække op. Man kan nemt forhindre den i at spire med et jorddække eller en etableret beplantning.

 

Fordele:

Disse slægtninge til kål og brøndkarse er alle spiselige, selvom deres beskedne størrelse og korte livscyklus betyder, at de aldrig producerer ret meget, der er værd at spise.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.484 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her