Logo

Bambus - Sasa veitchii

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Græsser, en gruppe ukrudtsplanter, der også omfatter bambus, bliver stadig mere populære som haveplanter. Mange af dem opfører sig glimrende, men nogen gør det ikke ...

Græsser, en gruppe ukrudtsplanter, der også omfatter bambus, bliver stadig mere populære som haveplanter. Mange af dem opfører sig glimrende, men nogen gør det ikke.

 

Nogle bambus danner tætte klumper, mens andre spreder sig aggressivt.

Sasa veitchii er som alle medlemmer af Sasa slægten invasiv. Den trives i de fleste former for jord og fra fuld sol til moderat skygge. Den spreder sig ved hjælp af underjordiske jordstængler. Nye skud, der dukker op, hvor man ikke vil have dem, kan man knække af, mens de stadig er små. Ellers graver man ned, skærer jordstænglen over, og fjerner de uønskede dele.

 

En mere effektiv metode er at installere en fysisk barriere ved plantningen, for eksempel bølgeblik eller fliser. Jordstænglerne vokser lige igennem alle tyndere barrierer, såsom for eksempel butylmåtte til en havedam. Det er dog endnu bedre, hvis man dyrker en mere velopdragen bambus som Fargesia eller Phyllostachus.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (13 stemmer)
Siden er blevet set 4.954 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
237121-02-2011 13:42:36 Atreju okay
Jeg synes at artiklen er god informativ og fotalte alt den som en havde brug for at hvide omkring bambus blomsten, men jeg mangæer lidt information om hvordan den skal mikses med mos?

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her