Logo

Balsamin, kæmpe - Impatiens glandulifera

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ses midsommer - sent efterår. Denne store enårige ukrudtsplante er også en af de planter, der begyndte som prydplante i haverne, men viste sig at være så besværlig, at man mange steder slet ikke ...

Ses midsommer - sent efterår.

Denne store enårige ukrudtsplante er også en af de planter, der begyndte som prydplante i haverne, men viste sig at være så besværlig, at man mange steder slet ikke dyrker den mere.

 

Vækstform:

Den kan lide alle former for fugtig, frugtbar jord og kan tåle temmelig meget skygge. De store frø og dens meget hurtige vækst betyder, at den kan konkurrere selv med livskraftige flerårige som nælder. Frøkapslerne springer op, når de er modne, og spreder frøene flere meter væk.

 

Artikel billede

Hvad man kan gøre:

Eftersom den vokser op til en stor plante, før den sætter frø, er der god tid til at forhindre den i at sætte frø. Det er nemt at holde den nede ved at luge unge planter væk, eller ved at klippe den ned inden blomstringen, men den kan være et generende ukrudt, hvis den får lov til at sætte frø. Der er kun en kort forårsopblomstring af småplanter, og frøene holder sig ikke i jorden.

 

Fordele:

Balsaminblomster er en magnet for bier. Børn i alle aldre holder meget af de eksploderende frøkapsler. Frøene og de umodne frugter er efter sigende spiselige.

 

Artikel billede

Artikel billede

Kæmpebalsamin

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (10 stemmer)
Siden er blevet set 6.363 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
328925-07-2011 12:18:26 Solvej M. Nielsen
Søde blomster i flere forskellige farver, men den skal godt nok holdes nede eller overtager den hele haven. heldigvis er den nem at hive op.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her