Logo

Brandbæger, almindelig - Senecio vulgaris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ses næsten hele året. Selvom den er medlem af kurvblomstfamilien, er den en af de mindst charmerende medlemmer. Hver blomst, som rent faktisk er en samling af små individuelle blomster, mangler ...

Ses næsten hele året.

Selvom den er medlem af kurvblomstfamilien, er den en af de mindst charmerende medlemmer. Hver "blomst", som rent faktisk er en samling af små individuelle blomster, mangler den sædvanlige ring af store yderblomster eller "kronblade".

 

Vækstform:

Almindelig brandbæger er meget almindelig i dyrket jord og i haver, på alle former for jord. Her udnytter den sin hurtige vækst, korte livscyklus og omfattende produktion af frø. Frøene overlever ikke mange år i jorden, men de bliver meget effektivt spredt af vinden. Dette ukrudt kan spire og blomstre næsten hele året rundt.

 

Hvad man kan gøre:

Lugning er effektiv, men virker normalt bedst, hvis planterne er unge. Man kan også trække dem op med håndkraft, men planterne kan overleve (og danne frø), specielt i fugtigt vejr. Små planter kan holdes nede med en jorddækning eller en tæt beplantning.

 

Vidste du det?

Almindelig brandbæger hybridiserede med den indførte italiensk brandbæger (Senecia squalidus) og gav ophav til walisisk brandbæger (S. cambrensis) en ny art, der kun vokser i Storbritannien.

 

Artikel billede

Kimplanten er karakteristisk, når den har fået fire-seks blade.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.893 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her