Logo

Burresnerre - Galium aparine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Burresnerre - Galium aparine

Man kan ikke passere et areal, hvor der vokser burresnerre, uden at få en masse »præstelus« på tøjet. Det er plantens små frugter, der er tæt besat med hagekrummede børster. De hæfter sig let fast i en dyrepels eller mennesketøj og spredes på den måde.

Planten er enårig. Dens stængler er firkantede i tværsnit og så svage, at de Ikke vokser opret, men må krybe hen ad jorden. Til gengæld er de tæt besat med hagekrummede, nedadrettede småtorne på både stængelkanter og bladribber, så de ved tornenes hjælp kan klatre op i andre planter eller op ad hegnstråd.

Stænglerne bliver fra 30 til 120 cm lange. De vokser hurtigt til og bærer fra juni til september en del uanselige blomster. På hver plante udvikles indtil 300 kugleformede præstelusfrugter.

Også rodnettet er vidt forgrenet, så det kan være vanskeligt at få fjernet burresnerren totalt, hvor den først har sat- sig fast. Dens tætte »væv« af stængler kan være umulige at luge bort, når de sidder inde i en frugtbusk eller et hindbærstykke. Vigtigt er det at fjerne planterne, inden de har kastet frø.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (33 stemmer)
Siden er blevet set 8.058 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her