Logo

Enarig rapgræs - Poa annua

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kommer fra tempererede områder med, hvad der måske er verdens mest udbredte ukrudt. Enårig rapgræs er den perfekte plante, hvis ...

 

Enårig rapgræs ses hele året. Kommer fra tempererede områder med, hvad der måske er verdens mest udbredte ukrudt. Enårig rapgræs er den perfekte plante, hvis man skal checke om løgnedetektoren virker - enhver som siger, at de ikke har den, lyver. Den regnes ofte for at være et slemt ukrudt i plæner, og den er hadet af folk, der arbejder med at passe golfbaner.

 

Vækstform:

Den vokser næsten overalt (i dyrket jord, på stier, mellem fliser og i plæner) og kan spire og blomstre på næsten alle tider af året. Frøet er holdbart i jorden; livscyklus er kort (helt ned til 44 dage). De seje rødder gør det svært at luge eller trække den op. Selv hvis den bliver rykket op med rod, har den fantastiske overlevelsesevner, specielt i regnvejr.

 

Hvad man kan gøre:

Lug den væk, så snart den bliver opdaget. Små planter er langt nemmere at dræbe end ældre planter. Deres beskedne størrelse gør det umuligt for ukrudtsplanterne at gennemtrænge et jorddække eller en tæt beplantning.

 

Fordele:

Dens evne til at spire på næsten et hvilket som helst tidspunkt og tåle skygge, tørke, jordsammentrykning og hyppig klipning gør den til en overraskende nyttig græs til grønsvær. En typisk plæne består af to procent enårig rapgræs.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.129 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her