Logo

Engbrandbæger - Senecio jacobaea

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ses tidlig sommer - sent efterår. En høj toårig, der danner en stor kållignende roset af takkede eller delte blade i sit første år, og store mængder af meget effektivt vindspredte frø i sit andet ...

Ses tidlig sommer - sent efterår.

En høj toårig, der danner en stor kållignende roset af takkede eller delte blade i sit første år, og store mængder af meget effektivt vindspredte frø i sit andet. Den må ikke forveksles med italiensk brandbæger (Senecio squalidus), det allesteds nærværende byukrudt.

 

Artikel billede

Vækstform:

Engbrandbæger er en klassisk kolonisator ved vejkanter, på ubebyggede grunde og forsømte græsområder. Selvom den ikke kan blomstre i slået græs, kan rosetterne holde sig i live i plæner i mange år. Engbrandbæger har glimrende evner for vindbestøvning, der nemt kan måle sig med mælkebøtte. Bladene er giftige at spise for heste og andre husdyr.

 

Hvad man kan gøre:

Man kan nemt forhindre den i at etablere sig ved hjælp af tætte beplantninger, og man kan dræbe kimplanter med lugning. Større planter danner dybe rødder. Grav dem op, før de kan nå at sætte frø.

Artikel billede

Brug handsker ved håndtering af levende eller døde planter.

 

Fordele:

De stribede larver af den farvestrålende blodplet (en sommerfugle art) kan nogle gange ses i store antal i færd med at spise bladene på engbrandbæger.

Artikel billede

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.510 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her