Logo

Firling, almindelig - Sagina procumbens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ses sent forår - midt på efteråret. Findes der noget ukrudt, der er mere trist? Sikkert ikke. Den almindelige firlings blomster er små med hvide eller ofte slet ingen kronblade. Man kan nemt tage ...

Ses sent forår - midt på efteråret.

Findes der noget ukrudt, der er mere trist? Sikkert ikke. Den almindelige firlings blomster er små med hvide eller ofte slet ingen kronblade. Man kan nemt tage fejl af den og mos, specielt når den vokser blandet med mos, som den ofte gør.

 

Artikel billede

 

Vækstform:

Den er vidt udbredt på stier, i tætklippet græs og generelt på trafikerede steder. Den vokser hurtigt op fra talrige meget små frø, der er meget holdbare i jorden. Almindelig firling kryber hen over jorden og slår rødder undervejs.

 

Hvad man kan gøre:

Almindelig firlings vækstform gør det stort set umuligt at trække den op, eftersom der altid bliver nogle stumper af stængler eller rødder tilbage. Af samme grund er det også svært at luge, undtagen når planterne er små, og den vil altid komme igen fra frø i jorden. På den anden side betyder dens lille størrelse og små frø, at den er meget sårbar over for jorddækning og konkurrence fra andre planter. Kraftigt græs og en ikke alt for tæt klipning burde kunne kontrollere den i plæner.

Artikel billede

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (8 stemmer)
Siden er blevet set 6.857 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her