Logo

Forglemmigej - Myosotis scorpioides

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Forglemmigej - Myosotis scorpioides

Navnet myosotis betyder museøre; men ifølge en poetisk bog om »blom­stersproget« fra 1845 betød planten ihukommelse, idet den blå blomsterfarve var troskabens farve. I oldtiden anvendte den gamle Dioskurides udtræk af planten til elskovsdrikke.

Forglemmigej er en elsket haveblomst, ofte udplantet om efteråret for at få en fin blomstring i det tidlige forår sammen med tulipaner og andre forårs­bebudere.

De forskellige arter af forglemmigej er enten enårige, toårige eller flerårige. Det er ret lave planter med ru stængler og løv. Bladene er aflange eller lan­cetformede. Blomsterne er små og sidder samlet i blomsterstande, der kaldes svikler. Kronbladene er himmelblå med gullige skæl, som lukker for kron­røret.

Den afbildede Myosotis scorpioides hører hjemme i enge og andre fugtige voksepladser. Den har ret store og meget smukke blomster.

 

En egentlig ukrudtsplante er snarere MARK-FORGLEMMIGEJ (Myosotis arvensis), som er mindre vækstkraftig og med ganske små blomster. Den træffes ofte på sandjord, men bliver aldrig noget besværligt ukrudt. Fjernes ved håndlugning.

--

 

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.507 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Busket bjergte - Gaultheria shallonSes sent forår - midsommer. De fleste havebuske er ret velopdragne, i det mindste i den...
• Engbrandbæger - Senecio jacobaeaSes tidlig sommer - sent efterår. En høj toårig, der danner en stor kållignende roset af...
• Skræpper - Rumex obtusifidiusDer findes flere forskellige almindelige ukrudtsskræpper, heriblandt butbladet skræppe...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!