Logo

Fuglegræs, almindelig - Stellaria media

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ses det meste af året. Denne ret slappe, bleggrønne enårige med liggende udspredte stængler og små hvide blomster er almindeligt ukrudt over hele jorden

Ses det meste af året.

Denne ret slappe, bleggrønne enårige med liggende udspredte stængler og små hvide blomster er almindeligt ukrudt over hele jorden.

 

Vækstform:

Almindelig fuglegræs er uhyre almindelig i frugtbar dyrket jord, hvor den vokser meget hurtigt. Den kan spire, blomstre og sætte frø næsten hele året rundt. Og ydermere kan dens frø holde sig i jorden i årtier.

 

Hvad man kan gøre:

Lugning er effektivt, men det skal helst gøres, når planten er ung, og jorden er tør. Det er nemt og ret tilfredsstillende at trække den op i håndfulde, men stænglerne er skøre, og nogle af dem bliver altid tilbage. Det gælder om at handle hurtigt, og forhindre den i at sætte frø.

 

Fordele:

Som navnet antyder, har fuglegræs en lang historie bag sig som foder for høns og burfugle. Planten kan også spises af mennesker, enten rå eller kogt, men det er svært at samle nok eller at samle blade, uden at de er "pyntet" med mudder. 

 

Artikel billede

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (8 stemmer)
Siden er blevet set 6.423 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
523114-05-2016 13:19:43 Oda
Jeg tager mine ord i mig igen. Jeg har været ude i haven, og selv når man mener, man har fået has på dem, så kan man altid finde en mere, og da jeg så den sammen med en tegning i en bog, fandt jeg ud af, at det er vedbend-ærenpris, jeg er så plaget af. Bladene minder om bladene på vedbend.
523014-05-2016 09:28:00 Oda Løgager Andersen
Det er muligvis den, jeg fejlagtigt har kaldt vild ærenpris. Den er jeg meget træt af. Man skal være meget meget hurtig med at få den væk, for den vokser lynhurtigt og sætter lynhurtigt frø.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her