Logo

Håret kortstråle - Galinsoga parviflora

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ses sent forår - sent efterår; Håret kortstråle er en enårig kurvblomst fra dyrket jord i Sydamerika. Det samme gælder kirtel kortstråle (Galinsoga quadriradiata). De er sluppet ud i naturen fra ...

Ses sent forår - sent efterår;

 

Håret kortstråle er en enårig kurvblomst fra dyrket jord i Sydamerika. Det samme gælder kirtel kortstråle (Galinsoga quadriradiata). De er sluppet ud i naturen fra dyrkede områder. De ligner hinanden meget og er i praksis ikke til at skelne.

De er begge værter for flere forskellige skadedyr og sygdomme, heriblandt agurke mosaikvirus. De vokser og blomstrer meget hurtigt, og kan producere flere generationer på et enkelt år.

 

Lugning, optrækning og jorddækning virker alle meget effektivt. Planternes akilleshæl er de ret kortlivede frø. Man kan udrydde dem, hvis man forhindrer dem i at sætte frø i tre-fire år.

 

Det meste ukrudt i Danmark hører hjemme i tempererede områder, selvom nogle af dem kommer fra varmere områder. Men der er nogle få enårige, der endnu ikke har haft så stor betydning i disse områder. De er mere almindelige på steder med varmere somre.

Det meste tempererede ukrudt laver fotosyntese (producerer energi af sollys) på samme måde som de fleste andre planter, men amaranth og rævehale udfører C4-fotosyntese. Det fungerer bedre i varmt og tørt klima og danner mere sukker, der kan drive en endnu hurtigere vækst.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.922 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her