Logo

Hønsetarm - Cerastium arvense

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hønsetarm - Cerastium arvense 

Hønsetarm er almindelige ukrudtsplanter, både på marker, ved vej kanter og i haver. Nogle af arterne er enårige, andre er flerårige. Stænglerne er ret spinkle og ligger hen ad jorden. Fra disse udvikles oprette stilke med lette, hvide stjerneblomster. Hønsetarm blomstrer hele sommeren fra maj til sep­tember og udvikler i denne periode en stor mængde frø, der spredes så hur­tigt, at planterne snart kan blive et besværligt ukrudt.

Det mærkelige navn hønsetarm er kendt fra gammel tid. Det hentyder til, at stænglens centralcylinder er sej og elastisk som en hønsetarm. Denne centralcylinder kan trækkes ud af stænglen som en bleg og tynd »tarm«. Det samme kan man i øvrigt gøre med stænglerne på et andet almindeligt ukrudt, nemlig FUGLEGRÆS, Stellaria media. De to ukrudtsarter kendes fra hinanden på, at hønsetarm har tæthårede stængler og fem grifler i hver blomst, fuglegræs har ensidigt hårede stængler og to eller tre grifler i blom­sten.

I haven findes hønsetarm næsten udelukkende i køkkenhave og blomsterbe­de, hvor der er åben jord. Den er let at fjerne ved håndlugning, men man bør starte lugningen tidligt på året, så overvintrende planter ikke når at sprede sig ved selvsåning.

--

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (17 stemmer)
Siden er blevet set 11.822 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
646101-08-2016 20:10:56 arne amtoft
Hønsetarm er spiselig og smagen minder/er som majs

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her