Logo

Hyrdetaske - Capsella bursa-pastoris..

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ses næsten hele året; Det er små diskrete, for det meste forårsblomstrende ukrudtsplanter, er almindelige i dyrket jord. De har hvide blomster, der er så små, at de næsten er usynlige

Ses næsten hele året;

Det er små diskrete, for det meste forårsblomstrende ukrudtsplanter, er almindelige i dyrket jord. De har hvide blomster, der er så små, at de næsten er usynlige.

 

Vækstform:

De har alle en kort livscyklus, nogle gange endda meget kort (helt ned til tre uger for almindelig gåsemad) og små frø, der kan overleve i jorden i årtier. Rosetspringklap har også eksplosive frøkapsler, der slynger frøene langt omkring. Det er et næsten totalt udbredt ukrudt i pottedyrkede planter i planteskoler og havecentre.

 

Hvad man kan gøre:

For at undgå problemer i fremtiden, er det afgørende at forhindre frødannelse. Planterne skal luges eller trækkes op, selvom almindelig ravnefod er irriterende besværlig at trække op. Man kan nemt forhindre den i at spire med et jorddække eller en etableret beplantning.

 

Fordele:

Disse slægtninge til kål og brøndkarse er alle spiselige, selvom deres beskedne størrelse og korte livscyklus betyder, at de aldrig producerer ret meget, der er værd at spise.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.828 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
120611-09-2011 22:33:51 Anni
Jeg er glad for at vide, at denne irreterende ukrudt er spiselig. Jeg fik et andet forhold til både skvalderkål, nælder og løvetand da jeg kunne spise dem... Nu også dem. tak for indslaget. Anni

Afstemning
Hvad har du i din have?