Logo

Kamille - Skive-kamille - Chamomilla suaveolens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kamille - Skive-kamille - Chamomilla suaveolens

Skive-kamille stammer fra de centralasiatiske stepper, hvorfra planten blev indslæbt til Europa engang i 1800-tallet. I Danmark forekom den første gang i 1852, forvildet fra Københavns botaniske Have. Senere er den ind­slæbt til havnebyer, hvorfra den med næsten eksplosionsagtig fart spredtes over det ganske land. Den føres især rundt med tog, biler og fodtøj og er nu en af vore mest almindelige ukrudtsplanter.

Særlig køn er den ikke. Den er enårig, 20 cm høj, glat og stærkt forgrenet. Bladene er dybt fjersnitdelte med linjeformede flige. De smudsigt-gule kurvblomster sidder på et kegleformet blomsterleje, og der er ingen rand­kroner. Planten lugter stærkt krydret og blomstrer fra juli til september. I mangel af den »ægte« vellugtende kamille kan skivekamillens blomster anvendes til »kamille-te«.

I køkkenhave og blomsterbede er skivekamillen let at udrydde ved håndlug­ning eller hakning. Planterne bør samles sammen, så de oplugede planter ikke på ny slår rod, for eksempel i fugtigt vejr.

Skivekamillens kimplanter med de findelte blade kan være vanskelige at skelne fra kimplanterne af almindelig røllike, agergåseurt, grå bynke, gul okseøje og de øvrige kamillearter. Men da alle de nævnte er ukrudtsplanter, betyder bestemmelsen af dem ikke så meget. De skal alle luges bort.

--

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (15 stemmer)
Siden er blevet set 5.348 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her