Logo

Rød arve - Anagallis arvensis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rød arve - Anagallis arvensis

tidligt sommer - tidligt efterår

Denne lave krybende ukrudtsplante kaldes også for grine-til-middag på grund af dens vane med at åbne sine små farvestrålende blomster, når der er mest lys og solskin og lukke dem i overskyet eller mørkt vejr. En anden form af dette ukrudt, men med blå blomster, er almindelig i varmere områder.

 

Vækstform:

Rød arve trives på åbne og solrige steder. Som det meste enårige ukrudt er den hurtigt voksende og producerer små frø, der kan overleve i jorden i årtier.

 

Hvad man kan gøre:

Den skalluges væk, før den når at sætte frø. Det er nemt at forhindre den i at spire med et jorddække eller en etableret beplantning.

 

Artikel billede

 

Fordele:

Dette enårige ukrudt er for lille til at give virkelig alvorlige problemer, selv hvis der er meget af det. Og så har det jo smukke blomster.

--

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.037 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Engbrandbæger - Senecio jacobaeaSes tidlig sommer - sent efterår. En høj toårig, der danner en stor kållignende roset af...
• Skræpper - Rumex obtusifidiusDer findes flere forskellige almindelige ukrudtsskræpper, heriblandt butbladet skræppe...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1265917-05-2019 15:37:57 Ernst Jensen
Store dele af min plæne er dækket af rød arve, så græsset er kvalt. Jeg luger og luger, men det er næsten uoverkommeligt. Er der nogen, der har et råd?

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!