Logo

Tusindfryd - Bellis perennis.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ses tidligt forår - sent efterår. Denne art, som også kaldes bellis, er en ægte plænespecialist, og den findes stort set kun der. Blomsterne er kun åbne om dagen ...

Ses tidligt forår - sent efterår.

Denne art, som også kaldes bellis, er en ægte plænespecialist, og den findes stort set kun der. Blomsterne er kun åbne om dagen.

 

Vækstform:

Med sine flade rosetter af blade og korte, bladløse blomsterstilke, kan tusindfryd nemt dukke sig under selv den tætteste klipning. De danner talrige små frø sommeren igennem.

 

Hvad man kan gøre:

Tusindfryd kan ikke tåle konkurrence fra højere planter, så hvis man har en tæt og livskraftig grønsvær og ikke klipper den for tæt, vil bellis kunne holdes under kontrol. De individuelle planter kan fjernes med en kniv eller en speciel tusindfrydfjerner.

 

Fordele:

Man kan dybest set ikke virkelig hade en plante med et så smukt navn på mange sprog. På engelsk hedder den for eksempel daisy, en sammentrækning af day's eye, "dagens øje". Og ingen bør vokse op uden at have lavet en kæde af tusindfryd på et eller andet tidspunkt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (15 stemmer)
Siden er blevet set 4.582 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her