Logo

Tusindfryd - Bellis perennis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tusindfryd - Bellis perennis

Ikke alle havefolk sætter pris på bellis i græsplænen, selvom man næppe kan tænke sig et smukkere syn end en blomstrende bellisplæne. Tusindfryd er kraftige og robuste planter, der breder sig på græssets bekostning. Man må derfor gøre op med sig selv, om man vil have en »engelsk« plæne ude­lukkende bestående af græs, eller om man vil tillade, at tusindfryd og andre blomsterplanter får lov til at brede sig.

Bellis er en flerårig plante med kraftige bladrosetter, som trykker sig til jor­den og på den måde tager lys og luft fra græsplanterne. Bellis breder sig med vandrette vandreskud til alle sider. Vandreskuddene afsluttes med nye rosetter, og på den måde dannes i løbet af sommeren ret store kolonier. På kold jord og i stærk skygge bliver bellisplanterne stående på rosetstadiet uden at blomstre. Når forholdene tillader blomstring, strækker sideskuddene sig til lange, lodrette skafter, der hver ender med en lille kurvblomst med hvide randkroner og gule skivekroner.

Hovedblomstringen finder sted i maj, men ellers kan tusindfryd blomstre næsten hele året, kun afbrudt af vinterens frostperioder. Blomsterne lukker sig i regn og mørke ved at bøje randkronerne ind over skivekronerne i mid­ten. Tusindfryd er vanskelig at fjerne ved lugning, da det er svært at få alle rodslåede stængler med op.

Endelig må man være opmærksom på, at der altid vil opstå bare pletter i plænen efter bellis, som man har fjernet ved lugning.

--

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (15 stemmer)
Siden er blevet set 8.851 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
170006-08-2013 14:21:42 Dorthe
Hvor kan man købe bellis frø?? Synes ingen jeg kan finde:-(

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her