Logo

Vorterod - Ranunculus ficaria

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vorterod er et af de første tegn på, at nu er vinteren næsten slut.

Vorterod er et af de første tegn på, at nu er vinteren næsten slut.

Der er havedyrkere, som bliver rasende ved synet af vorterod i deres blomsterbede og bruger meget tid på at grave den op. Eftersom den spreder sig ved hjælp af talrige små yngleknop­per, er disse anstrengelser næsten altid forgæves og kan endda betyde, at den bliver mere spredt. Men hvorfor overhovedet gøre det? Vorterod er ikke alene lille. Det er også en af de mest flygtige af alle forårsblomsterne. På det tidspunkt, hvor de fleste have­planter er kommet godt i gang med væksten, er vorterod for­svundet indtil næste forår. En vorterod kan kort sagt ikke gøre nogen reel skade. Den giver også et velkomment strejf af farve tidligt på foråret.

Alt, hvad der skal til, er, at man ændrer sin egen opfattelse, og så er vorterod pludselig ikke noget problem mere. Hvis man indser det, slipper man for at udkæmpe en kamp, man alligevel ikke kan vinde.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (25 stemmer)
Siden er blevet set 3.329 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
95620-04-2015 15:31:03 søren larsen
jeg er invaderet af Ranunculus Ficaria i hele haven-jeg orker ikke at udrydde den! hvorfor en den lige pludselig i min have - er det et næringsmæssigt problem med jorden? min jord er temmelig fugtig pga. de kraftige og hyppige regnmængder men jeg har opgivet at fjerne dem pr.håndkraft mvh søren larsen
95725-02-2014 00:15:54 Gitte Arrild Elgård
Præcist formuleret! Det er skønne spildte kræfter, som man kan bruge på noget andet. For øvrigt har den en helt vidunderlig skøn strålende lakgul farve. Og når den er vissen, er den nem at fjerne med en mini-bladrive.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her