Logo

Bladbede - Beta vulgaris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bladbede - Beta vulgaris

Bladbede eller sølvbede er nærbeslæg­tet med rødbede og de forskellige bederoer, der dyrkes i landbruget. Det er en meget gammel kulturplante, der antagelig har været anvendt i oldtidens middelhavslande, og den har gennem tiderne været anvendt som spinat, salat eller asparges. Der findes flere typer, hvoraf de bredbladede grønne især er velegnede til anvendelse som spinat, mens sølvbedens brede stilke og ribbet snitte s og spises rå eller koges og anvendes som asparges.

 

Bladbedens brede stilke tilberedes på samme måde som asparges eller spises rå i salat. De grønne dele spises som spinat.

 

Vækstkrav: Frøet sås omkring 1. maj i rækker med 45 cm's afstand. Småplan­terne tyndes ud til 20-25 cm mellem planterne, der ikke stiller nogle særli­ge krav til jorden, selvom en velgødet jord vil fremme udviklingen af de store blade.

 

Anvendelse: Allerede i midten af juni kan de første blade høstes; de skæres nogle cm over hjerteskuddet, hvoref­ter nye blade udvikler sig.

 

Sorter: 'Glat Bredbladet' er velegnet som erstatning for spinat; det samme gælder grøn 'Akta' der ligesom gul 'Dorat' har brede, hvide bladstilke.

--

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.971 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!