Logo

Brøndkarse - Nasturtium officinale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brøndkarse - Nasturtium officinale

Brøndkarse dyrkes i stor stil i England og Frankrig, hvor denne krydderurt er højt skattet. Planten er vildtvoksende i vore vandløb, men den dyrkede form har en mildere smag og bladene er ofte mere kødede.

 

Voksested: Selvom brøndkarse i natu­ren vokser i rindende vand, kan den med held dyrkes på anden måde. En 30 cm dyb og 60 cm bred grøft graves på et skyggefuldt sted. I bunden lægges 15 cm kompost, der dækkes med 10 cm jord, hvorefter der vandes rigeligt i hele sæsonen.

 

Pleje: Stiklingerne plantes med 10 cm's afstand, de unge skud knibes af, og planterne skæres helt ned, når de begynder at blomstre. Brøndkarse kan også formeres ved frø, der sås om foråret.

 

Anvendelse: De unge skud og blade anvendes rå, fx i salat eller som tilsætning til kødretter.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.049 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her