Logo

Hjulkrone - Borago officinalis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjulkrone - Borago officinalis

Hjulkrone er vildtvoksende i Sydeuro­pa og har været dyrket her i landet siden middelalderen. Planten er enårig og bliver indtil høj med en grenet stængel. Bladene er helrande­de, elliptiske og stærkt behårede. Blomsterne er samlet i svikler, der er indrullede før udspring. De femtallige, undersædige blomster er helkronede; kronen er hjulformet og i svælget for­synet med glatte skæl. De 5 støvtråde har udvendig en opadrettet, hornfor­met, blå dannelse, der sidder mellem skællene. Blomsterfarven er ren him­melblå eller hvid.

 

Vækstkrav: Planten trives overalt i almindelig god havejord og fuld sol.

 

Pleje: Frøet sås i april-maj på bliveste­det og udtyndes til 's afstand. Planten formerer sig i reglen ved selv­såning, og man finder derfor til tider planten forvildet.

 

Anvendelse: En smuk blomsterplante til bede og blomstereng. I køkkenhave eller krydderhave sås den af hensyn til blomsterne, som anvendes i salat. Det er en glimrende bi-foderplante.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.800 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?Effektiv reklame - klik her