Logo

Linse - Lens culinaris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Linse - Lens culinaris

Linse er en spinkel, enårig, 50 cm høj bælgplante med velsmagende og næringsrige frø, der anvendes modne. Planten dyrkes sjældent i Danmark, men har siden gammel tid været dyrket i Middelhavslandene, og der indføres en del frø, som bruges i husholdnin­gen, ofte som erstatning for kød, da frøene er rige på protein.

Planten er opret med 3-8 par småblade og slyngtråd i spidsen. Blomsterne er blålige, og de 1,5 cm lange, fladtrykte bælge indeholder 1-3 linseformede frø. Der findes former med grågrønne og med røde frø.

 

Linsefrø er rige på jern og æggehvidestoffer (protein).

 

Anvendelse: De modne frø lægges i blød i 12-24 timer og koges møre i vand i ca. 20 minutter sammen med løg og tomater samt krydderier, eller de anvendes til suppe, fars og forskellige saucer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.563 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1303804-11-2020 12:43:11 Faba
Linser (og hestebønner, kikærter) behøver man ikke at opbløde. Det er kun de oprindeligt sydamerikanske bønner (Phaseolus vulgaris) der SKAL opblødes.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Mette Frederiksen for en rigsret i Minksagen?

Effektiv reklame - klik her