Logo

Okra - Abelmoschus esculentus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Okra - Abelmoschus esculentus

Okra, som også kaldes Lady's Fingers, stammer fra Nordafrika og Indien, men er nu udbredt overalt i troperne og subtroperne, hvor den spiller en større og større rolle som en slags krydderi til suppe, saucer eller salater. Det botaniske slægtsnavn Abelmos­chus stammer fra det arabiske hbab-el­mosk = moskusfrø, efter frøenes mo­skuslugt. Okra er plantens navn i Syd­amerika.

 

Okrafrugter kan anvendes i salat.

 

Okra er en enårig plante med ret få, men kraftige grene. Bladene er lang­stilkede, håndlappede og kan blive ca. 10-15 cm brede.

Blomsterne udvikles enkeltvis i blad­hjørnerne. De er kortstilkede, hvide, gule, rødlige eller blålige, enkle og 2,5-3 cm i diameter. De minder meget om stokrosens blomster. Frugterne er kapsler med 5 tydelige ribber; de er grønne, svagt hårede og minder om små agurker. Frugterne ses af og til i forretninger, indført fra Indien, Østaf­rika eller Israel. Friske frugter kan bruges rå i salater, og de lidt mindre friske, som kan købes her og ofte er noget gummiagtige, kan bruges som krydderi i supper og saucer. Smagen hos de friske kan minde lidt om althæa-­smagen fra stokroser. Ved gennem­skæring af frugterne udskilles en slim, som man dog ikke skal lade sig skræm­me af. Okra kendes ikke som kultur­plante i Danmark.

 

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.152 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!