Logo

Skalotteløg - Allium ascalonicum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skalotteløg - Allium ascalonicum

Artsnavnet ascalonicum = fra Ascalon, som ligger i Israel. Skalotteløg er en gammel kulturplante, der antagelig er vildtvoksende i Lilleasien og som nu dyrkes over det meste af verden. Kors­ridderne bragte den med til Europa fra Palæstina.

Planten er flerårig med aflangt, ægfor­met løg med 4-11 sideløg. Bladene er trinde og hule, og i blomsterstanden med de mange rosa til lilla blomster udvikles ofte yngleløg.

 

Skalotteløg er en af de mest anvendte løgarter i madlavningen.

 

Vækstkrav og pleje: Skalotteløg vok­ser bedst i en næringsrig, let sandet, men fast muldjord og formeres ved sideløg. Det er vigtigt, at læggemateri­alet er sundt og frit for løgskimmel og virussygdomme; de læggeløg der ud­bydes til salg, er varmebehandlede mod disse sygdomme. Løgene kan kø­bes i forskellige størrelser; de mindre udvikler større, men få sideløg, mens de større læggeløg udvikler mindre, men flere sideløg. Skalotter lægges i første halvdel af april i 5 cm dybe riller med afstanden 5-15 cm mellem løgene og 50 cm's afstand mellem rækkerne, I august, når bladene gulner, graves lø­gene op og lægges til tørring i solen, hvorefter tørre skæl og hinder fjernes, inden løgene hænges op i et stormasket net til brug i løbet af vinteren.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.050 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her