Logo

Guava - Psidium guajava

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Guava - Psidium guajava

Guava er et lille træ eller en stor busk, som stammer fra Centralamerika, men nu dyrkes overalt i troperne. Guava danner et træ med kort stamme og lange, ret bløde grene med brun-rød­brun bark. Træet er stedsegrønt. De modsatstillede blade er helrandede, mørkegrønne og glatte på oversiden og grågrønne med lys filt på undersiden. Blomsterne er hvide, 3- i diame­ter og svagt duftende. Blomstringen finder sted om foråret.

Frugterne modner i august-oktober. Frugten er et bær med ret hård skal, som ved modenhed bliver lysegrøn eller grøngul; hos enkelte sorter kan skallen blive rødlig. Frugtkødet er no­get tørt, lyserødt og med mange ker­ner. Smagen er særpræget; men man lærer hurtigt at sætte pris på den. Frugtkødet indeholder 3-6 gange så meget C-vitamin som appelsiner. Frugten skæres over, og frugtkødet spises med ske. Den kan opnå en vægt på ca. , men vejer som regel 50-­60 g og anvendes meget til marmelade. Guavafrugter importeres fra Brasilien og Kenya.

 

  

Formering: Guava formeres let ved frø, som sås på undervarme, så snart frugten er spist. Stiklinger slår let rod ved stikning om foråret.

Guava bør plantes i en veldrænet jord. I sommertiden må planterne passes med vand og gødning, men om vinte­ren vandes de sparsomt. Guava bør ikke udsættes for temperaturer under ca. .

Planten kan benyttes som baljeplante, men må, hvis den flyttes på friland, anbringes på et lunt sted.

 

Guavefrugt tilbydes i flere udgaver (i Brasilien bl.a.)

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.774 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kirsebær, søde - fugle-kirsebær - Prunus aviumEt dejligt træ, ikke blot på grund af de smukke blomster og bærrene, men også fordi veddet...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os