Logo

Guava - Psidium guajava 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Guava er et lille træ eller en stor busk, som stammer fra Centralamerika, men nu dyrkes overalt i troperne. Guava danner et træ med kort stamme og lange, ret bløde grene med brun-rød­brun bark. Træet er stedsegrønt. De modsatstillede blade er helrandede, mørkegrønne og glatte på oversiden og grågrønne med lys filt på undersiden. Blomsterne er hvide, 3- i diame­ter og svagt duftende. Blomstringen finder sted om foråret.

Frugterne modner i august-oktober. Frugten er et bær med ret hård skal, som ved modenhed bliver lysegrøn eller grøngul; hos enkelte sorter kan skallen blive rødlig. Frugtkødet er no­get tørt, lyserødt og med mange ker­ner. Smagen er særpræget; men man lærer hurtigt at sætte pris på den. Frugtkødet indeholder 3-6 gange så meget C-vitamin som appelsiner. Frugten skæres over, og frugtkødet spises med ske. Den kan opnå en vægt på ca. , men vejer som regel 50-­60 g og anvendes meget til marmelade. Guavafrugter importeres fra Brasilien og Kenya.

 

 

Formering: Guava formeres let ved frø, som sås på undervarme, så snart frugten er spist. Stiklinger slår let rod ved stikning om foråret.

Guava bør plantes i en veldrænet jord. I sommertiden må planterne passes med vand og gødning, men om vinte­ren vandes de sparsomt. Guava bør ikke udsættes for temperaturer under ca. .

Planten kan benyttes som baljeplante, men må, hvis den flyttes på friland, anbringes på et lunt sted.

Facebook
Opret din egen Havebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.900 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
224329-08-2011 22:18:28 max
Hvor kan men købe Guaveplanter i DK.?

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad har du i din have?