Logo

Avocadotræ - Persea americana

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Avocadotræ - Persea americana

Avocadotræet stammer fra tropisk Amerika, hvor det dyrkes i stor skala. Træet kan dog også vokse i subtropiske områder, og man kan finde det dyrket i Sydspanien og i Israel.

 

Avocado er de store pærelignende bær af avocadotræet. Frugtkødet er vel­smagende, minder om smør i konsi­stens og i smag om fine nødder. Frug­ten varierer i form fra æble- over pære­til næsten agurkform. Farven varierer ligeledes, og der findes såvel grønne som purpur eller skinnende sorte frug­ter, der kan spises rå eller kogt. Det spiselige omslutter et meget stort, bit­tert smagende frø.

 

Pleje: Hvis frøet lægges i en potte og dækkes halvt med jord, kan man følge en morsom proces, der ganske vist tager ret lang tid. Det aflange, store frø stilles i potten med spidsen nedad. Jorden bør være en sphagnum-blandet pottejord. Der vandes, når jorden be­gynder at tørre ud, men ellers kræves kun tålmodighed.

Efter et antal uger vil frøet deles, idet de to store kimblade presses til sider­ne, og en kraftig kimrod vil bane sig vej ned i potten. Efter endnu nogen tid skyder planten en stængel i vejret, og bladene vil efterhånden udvikles. Bla­dene er spredte, hele og fjerstrengede. Planten er ganske dekorativ, men man vil aldrig opnå at se blomster, langt mindre frugter på sådanne potteplan­ter, der dyrkes i en stue.

 

Avocado (Persea americana).

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (22 stemmer)
Siden er blevet set 10.677 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her