Logo

Kardemomme - Elettaria cardamomum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kardemomme - Elettaria cardamomum

Kardemomme er hjemmehørende i In­dien og er en almindelig kulturplante i troperne, hvor man dyrker den for frøenes skyld. Krydderiet kardemom­me kommer fra plantens frugter, der er rundt-trekantede kapsler med gråbrune frø, som indeholder aromatiske stoffer.

Kardemomme har et kødet, vandret­liggende rhizom (rodstængel). Den kan i troperne blive op til høj; men herhjemme bliver den sjældent mere end ½ m. Bladene er glatte, aflangt ovale og forsynet med kort bladstilk; de bliver 15- lange, 4- brede og dufter krydret, når man rører ved dem. Blomsterne er samlet i stande på skælbærende stængler.

 

Pleje: Kardemomme er yderst let at holde som stueplante, idet den ikke stiller særlige krav. Den kan dyrkes i en almindelig standard-jordblanding med hyppig vand- og næringstilførsel om sommeren. Om vinteren vandes mindre, og der gødes slet ikke. Hvis kardemomme står i stærk sol, bliver bladene kedeligt lyse til gule. Ved lav luftfugtighed får bladene visne rande. Planten bør derfor overbruses ofte.

Formering: Formeringen sker ved de­ling og finder normalt sted i forbindel­se med en ompotning, når planten har bredt sig og fylder den oprindelige potte helt ud.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (18 stemmer)
Siden er blevet set 7.393 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her