Logo

Koldhus 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Koldhus 2

Et koldhus er et uopvarmet drivhus med et skelet af trykimprægneret træ eller aluminium, dækket med glas, glasfiberarmerede plasticplader eller med plasticfolie.

 

Hvis økonomien tillader det, bør man vælge et aluminiumdrivhus frem for et hus med træskelet, der ikke er nær så holdbart. Dækning med glasvinduer bør foretrækkes; de giver en bedre lysgennemgang end plastic, og de er nemmere at holde rene.

 

 

En konstruk­tion med fiberplader af plastic er lette­re og billigere end glas, men bliver betydelig mørkere i løbet af få år.

Et primitivt koldhus kan man bygge af simple trærammer, dækket med pla­sticfolie. Det har dog en endnu dårlige­re lysgennemgang end glasfiber og hol­der kun et eller to år. Til gengæld er det så billigt, at man kan tillade sig at udskifte det oftere. Der er ikke stor forskel på planternes trivsel i de tre forskellige koldhustyper.

 

Husene kan anvendes til overvintring af sydlandske planter, der ikke er hårdføre hos os: agave, febertræ, fuchsia, skærmlilje, vintersnebolle og mange andre, eller til dyrkning af forskellige frugtplanter og grønsager, som her kan få en tidligere start end på friland: fersken, figen, vindrue, tidlige grønsager og hen på sommeren agurk og tomat. Varmeinstallationer i sådanne koldhu­se er ret kostbare, og da glasset slipper 6 gange så meget varme ud som mure­de vægge, vil brændselsforbruget blive så stort, at det slet ikke svarer til det økonomiske udbytte, som man kan få af et lille drivhus i en privat have.

Koldhuset kan eventuelt opføres som en slags tilbygning til boligen, hvorved man får en vinterhave med opholds­muligheder. I så tilfælde skal kommu­nens bygningsmyndigheder give tilla­delse til opførelsen.

 

 

Se også artiklerne Drivhus, Varmhus og Vinterhave.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (18 stemmer)
Siden er blevet set 8.883 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her