Logo

Pas på - Nu kommer hvepsene

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pas på - Nu kommer hvepsene

Sensommeren nærmer sig, og det betyder traditionen tro et massivt rykind på hvepsefronten. Hvepsene er mere aggressive i sensommeren, da de nye dronninger går i hi. Det betyder at boet bliver ned­lagt, og de mange før så flittige ar­bejderhvepse pludseligt står uden arbejde.

Det får arbejderne til at indlede en rastløs drivertilværelse, hvor jagten går på væske og søde sager. Begge ting, der kan holde dem i live indtil efterårs­kulden tager livet af dem. Det er derfor hvepse ofte ses sværmende omkring sodavandsflasken og marmeladekrukken i sensommeren.

 

Før denne rastløse periode arbejder hvepsene med at udvide boet, at passe æg og larver og at pleje dronningen. I denne periode passer hvepsene helst sig selv, så længe de ikke bliver forstyrret.

Man skal dog ikke tage fejl, for bliver de forstyrret, er de ikke blege for at gå til modangreb i store antal. Enhver, der er blevet stukket af en hveps, ved, at det sjældent er en fornøjelse - i værste fald kan det være livsfarligt. Er uheldet ude, kan indtagelse af antihistaminer dæmpe effekten af hvepsestikket.

 

Sprøjt en insektspray direkte ind i boet og kort efter ophører den summende lyd. Skær derefter boet ned, kom det i skraldespanden i en sort pose eller brænd det.

De hvepse, der har været væk, vender tilbage og bliver forvirrede over, at deres bo er væk. Det får dem til at optræde aggressivt.

De vil dø når du sprøjter insektspray ud over busken, hvor boet var. Den gift vil tage livet af de hvepse, der vender hjem.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,1 (31 stemmer)
Siden er blevet set 3.297 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
181004-07-2010 09:45:09 Heidi eriksen
meget interessant tekst

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her