Logo

- Hvordan og hvornår skal en plante vandes?

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ældre stueplanter dør oftere af overvanding end af nogen anden grund. De enkeltes vandbehov er omtalt på de respektive sider, men få generelle råd kan være til hjælp ved de fleste planter.

Føl altid på jorden, før der vandes. Den skal i hvert fald være tør og smuldrende på overfladen. Stik så fingeren i jorden og mærk om den skulle være fugtig lige under overfladen. Jorden til bregner og få andre vandkrævende planter skal altid føles fugtig.

Husk at planters vandbehov ikke er så stort om vinteren, og at de skal vandes oftere forår og sommer, navnlig i varmt vejr.

De fleste skal vandes fra oven. Enkelte har blade som rådner, hvis de gøres våde, de må derfor vandes fra bunden.

Ved vanding oppefra fyldes potten op til randen, vandet dræner gennem jorden, og det overskydende samles i underskålen. Det må have lov at opsuges, men efter 15 minutter hældes det overskydende fra. Potten må aldrig stå i vand i underskålen.

Ved vanding nedefra kommer man blot vand i underskålen og lader det suge op. Det er mere effektivt at stille potten i vand til randen, lade den suge 15 minutter og derpå lade det overskydende vand dræne væk.

Undgå »lidt men ofte« vanding. Planter kan lide at gennemvandes og derpå få lov at tørre, så ny luft kan trænge ned i jorden. På denne måde kan rødderne både ånde og drikke.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (28 stemmer)
Siden er blevet set 10.377 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her