Logo

Ampelhirse - Oplismenus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ampelhirse - Oplismenus

 

Navnet kommer af det græske hoplis­menos = bevæbnet, og hentyder til, at småaksenes dækblade har spidse stakke. Ampelhirse (Oplismenus hirtel­lus) er en hurtigtvoksende græsart, hvis stængler er nedhængende til kry­bende. Bladene er lancetformede. Blomsterne rødbrune. Sorten 'Variega­tus' har hvidstribede blade, og det er denne, som hyppigst dyrkes.

 

Pasning: Ampelhirse kræver en lys vokseplads. Temperaturen bør ikke komme ret meget over 20°C. Planterne må ikke udtørre, og de kræver regel­mæssig næringsstof tilførsel. Om vinte­ren holdes temperaturen på 10-20°C, og der indtræffer en mindre hvileperiode, hvor der ikke gødes så kraftigt som ellers.

 

Ampelhirse (Oplismenus hirtellus) er en morsom hængephUlte.

 

Formering: Stængler, som ligger på jorden, danner automatisk rod. Plan­ten kan i øvrigt formeres hele året ved hjælp af enten top- eller bladstiklinger med 1-2 blade. Den bedste temperatur er 22-25°C, og der beskyttes mod direk­te sol.

Der stikkes i en næringsrig tørvejord.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.353 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her