Logo

Calanthe - Calanthe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Calanthe - Calanthe

Navnet Calanthe kommer af de græske ord kalos = smuk og anthos = blomst. Planteslægten Calanthe stammer fra tempererede og varme områder i Syd­afrika, Asien og Amerika og omfatter såvel arter med som uden hvileperiode. Blomsterstænglen udspringer fra grunden af pseudobulberne. Alle typer giver holdbare snit blomster.

 

Det er især Calanthe-krydsningerne, der er populære. Her ses en Calanthe vestita-hybrid.

 

Arter med hvileperiode:

Calanthe vestita, hvis blomster er mørkrosa med brunrøde pletter, blomstrer om vinteren. Sorten 'Butterfly' er cremefarvet med rødt på læben. Ca­lanthe rosea, med lyserøde blomster, blomstrer i det sene efterår.

 

Kultur: For arterne med hvileperiode begynder væksten i marts, hvorfor der fra dette tidspunkt tilføres vand og varme. Når skuddene er i god vækst, efter 4-6 uger, tilføres regelmæssigt næring med vandingsvandet. I som­merperioden vandes 1-2 gange om ugen, men fra oktober halveres vand­mængden, og fra november gives ikke mere vand. Allerede i begyndelsen af september er blomsterstænglen synlig. I november begynder bladene at visne, og de skæres derfor bort. Under blom­stringen vandes ikke, og efter blom­stringen stilles planterne køligt og tørt; man bør ikke begynde vanding og temperaturhævning, før den nye vok­seperiode sætter ind omkring marts. Arter uden hvileperiode:

Calanthe masuca, hvis blomster er purpurgulbrune, blomstrer om som­meren; Calanthe triplicata har hvide blomster med gulorange svælg om foråret.

Det er især de løvfældende arter, som dyrkes, og af dem er det især hybrider, krydsninger, som er populære.

 

Kultur: Arterne uden hvileperiode kræver i perioden marts-august meget vand og tilføres regelmæssigt næring med vandingsvandet, mens de resten af året holdes let fugtige. Til Calanthe anvendes en jordblanding, baseret på grov tørv.

 

Skadedyr: Det største problem ved Calanthe er angreb af spindemider , der kan bekæmpes med et skadedyrs­middel.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.083 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!