Logo

Calanthe - Calanthe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Calanthe - Calanthe

Navnet Calanthe kommer af de græske ord kalos = smuk og anthos = blomst. Planteslægten Calanthe stammer fra tempererede og varme områder i Syd­afrika, Asien og Amerika og omfatter såvel arter med som uden hvileperiode. Blomsterstænglen udspringer fra grunden af pseudobulberne. Alle typer giver holdbare snit blomster.

 

Det er især Calanthe-krydsningerne, der er populære. Her ses en Calanthe vestita-hybrid.

 

Arter med hvileperiode:

Calanthe vestita, hvis blomster er mørkrosa med brunrøde pletter, blomstrer om vinteren. Sorten 'Butterfly' er cremefarvet med rødt på læben. Ca­lanthe rosea, med lyserøde blomster, blomstrer i det sene efterår.

 

Kultur: For arterne med hvileperiode begynder væksten i marts, hvorfor der fra dette tidspunkt tilføres vand og varme. Når skuddene er i god vækst, efter 4-6 uger, tilføres regelmæssigt næring med vandingsvandet. I som­merperioden vandes 1-2 gange om ugen, men fra oktober halveres vand­mængden, og fra november gives ikke mere vand. Allerede i begyndelsen af september er blomsterstænglen synlig. I november begynder bladene at visne, og de skæres derfor bort. Under blom­stringen vandes ikke, og efter blom­stringen stilles planterne køligt og tørt; man bør ikke begynde vanding og temperaturhævning, før den nye vok­seperiode sætter ind omkring marts. Arter uden hvileperiode:

Calanthe masuca, hvis blomster er purpurgulbrune, blomstrer om som­meren; Calanthe triplicata har hvide blomster med gulorange svælg om foråret.

Det er især de løvfældende arter, som dyrkes, og af dem er det især hybrider, krydsninger, som er populære.

 

Kultur: Arterne uden hvileperiode kræver i perioden marts-august meget vand og tilføres regelmæssigt næring med vandingsvandet, mens de resten af året holdes let fugtige. Til Calanthe anvendes en jordblanding, baseret på grov tørv.

 

Skadedyr: Det største problem ved Calanthe er angreb af spindemider , der kan bekæmpes med et skadedyrs­middel.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.409 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her