Logo

Callisia - Callisia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Callisia - Callisia

Planteslægten Callisia hører til samme familie som Tradescantia og ligner den meget. Den stammer fra Mexico.

 

Arter: Callisia elegans har matgrønne, fint hårede blade med hvide striber. Blomsterne er hvide, men ubetydelige. Callisia fragrans har store grønne blad­rosetter på udløberne. Blomsterne er hvide og velduftende.

 

Kultur: Callisia gror bedst i tempera­turer fra 16°C og opefter. De kræver ikke meget lys. Hvis de står for lyst, bliver bladene mindre og blege. Om foråret, sommeren og efteråret kræver Callisia meget vand og regelmæssig næringstilførsel. I vinterperioden, hvor væksten er ringe, tilføres der mindre vand og slet ingen næring. Hvis plan­terne bliver for lange, kan de knibes tilbage over to eller tre bladpar . Der anvendes almindelig pottejord, fx enhedsjord.

 

Formering: Callisia formeres ved hjælp af stiklinger. Der bruges top­skud, ca. 7 cm lange, som stikkes flere sammen i en potte, hvorved planten bliver mere fyldig. I en 10 cm potte kan der fx stikkes 6 stiklinger, mens der kan være op til 10 stiklinger i en 12 cm potte. For at holde tilstrækkelig høj luftfugtighed dækkes stiklingerne med plastic. Temperaturen holdes på 20°C. Efter 8-10 dage dannes der rødder. På dette tidspunkt laves der huller i pla­stic'et, for at planterne kan vænne sig til den mere tørre stueluft. Når plan­terne er i god vækst, fjernes plastic'et.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.511 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her