Logo

Callisia - Callisia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Callisia - Callisia

Planteslægten Callisia hører til samme familie som Tradescantia og ligner den meget. Den stammer fra Mexico.

 

Arter: Callisia elegans har matgrønne, fint hårede blade med hvide striber. Blomsterne er hvide, men ubetydelige. Callisia fragrans har store grønne blad­rosetter på udløberne. Blomsterne er hvide og velduftende.

 

Kultur: Callisia gror bedst i tempera­turer fra 16°C og opefter. De kræver ikke meget lys. Hvis de står for lyst, bliver bladene mindre og blege. Om foråret, sommeren og efteråret kræver Callisia meget vand og regelmæssig næringstilførsel. I vinterperioden, hvor væksten er ringe, tilføres der mindre vand og slet ingen næring. Hvis plan­terne bliver for lange, kan de knibes tilbage over to eller tre bladpar . Der anvendes almindelig pottejord, fx enhedsjord.

 

Formering: Callisia formeres ved hjælp af stiklinger. Der bruges top­skud, ca. 7 cm lange, som stikkes flere sammen i en potte, hvorved planten bliver mere fyldig. I en 10 cm potte kan der fx stikkes 6 stiklinger, mens der kan være op til 10 stiklinger i en 12 cm potte. For at holde tilstrækkelig høj luftfugtighed dækkes stiklingerne med plastic. Temperaturen holdes på 20°C. Efter 8-10 dage dannes der rødder. På dette tidspunkt laves der huller i pla­stic'et, for at planterne kan vænne sig til den mere tørre stueluft. Når plan­terne er i god vækst, fjernes plastic'et.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.262 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!