Logo

Grapto­petalum - Graptopetalum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grapto­petalum - Graptopetalum

Graptopetalum minder meget om de mere kendte planteslægter Sedum og Echeveria. Navnet Graptopetalum er sammensat af de græske ord graptos = malet og petalon = kronblad og hentyder til, at blomsternes kronblade er dækket af røde pletter, der kan minde om ma­lerklatter. Planten er hjemmehørende i Mexico og Arizona, hvor den vokser på skyggesiden af stejle, fugtige bjerg­kløfter. Væksten er nedliggende el­ler overhængende og blomsterstanden skærmformet.

 

 

Kultur: Da Graptopetalum er naturligt hjemmehørende i fugtige, skyggefulde omgivelser, tåler den ikke direkte sol. Jordblandingen skal være humusrig og kan f.eks. bestå af en spagnumblan­ding. Om vinteren må temperaturen ikke være for høj. Graptopetalum for­meres ved hjælp af top- eller bladstik­linger.

 

Arter: Graptopetalum amethystinum har i skudspidsen en roset bestående af tykke, omvendt ægformede, ametyst­farvede, nærmest duggede blade, og kronbladene er forsynet med smukke røde tværbånd.

Graptopetalum paraguayense er stærkt forgrenet og busklignende. De elfen­bensfarvede, rosaskinnende blade dan­ner en roset i spidsen af skuddene.

Blomsterne er hvide med nogle få røde pletter.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.120 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!