Logo

Hamatocactus - Hamatocactus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hamatocactus - Hamatocactus

Hamatocactus stammer fra Mexico og den sydlige del af Nordamerika. Det er en lille planteslægt, der er tæt knyttet til de to andre kaktusslægter Ferocac­tus og Echinocactus. Hamatocactus er let at dyrke og blomstrer allerede, når planten er et par år gammel.

 

Hamatocactus er en nem kaktus.

 

Pasning: Pottejorden skal være luftig. Hamatocactus kræver regelmæssig vanding om sommeren og en solrig vokseplads; om vinteren vander man mindre, men jorden må ikke tørre fuldstændig ud, og planten skal stå et lyst, køligt, men frostfrit sted. Om foråret, når væksten begynder igen, oversprøjtes planten med vand, og efterhånden genoptages vandingen i fuldt omfang.

 

Hamatocactus blomstrer flere uger i træk i sommertiden.

 

Formering: Hamatocactus formeres ved hjælp af frø, som sås sidst i maj'; så  jorden skal være let, porøs og vandsu­gende. Under spiringen må frøet ikke tørre ud. Det er meget fint og må ikke dækkes ret meget. Efter såningen dæk­kes frøskålen med glas for at holde på fugtigheden; den bedste spiretempera­tur er 20-22°C. Frøet spirer forholdsvis hurtigt; så snart frøplanterne er blevet så store, at man kan tage på dem, prikles de om.

 

Arter: Hamatocactus setispinus er den almindeligste art. Planten er i begyn­delsen kugleformet, men bliver senere mere cylindrisk. Den er mørkegrøn og forsynet med bølgende, noprede rib­ber med hvidhårede tornpuder, der er besat med brune og hvide randtorne og 1-3 store, krogformede midtertorne. Blomsterne er 7 cm lange og skinnende gule med et iøjnefaldende, rødt cen­trum. Efter blomstringen fremkommer de røde frugter.

 

Hamatocactus er populær som potteplante, fordi den blomstrer villigt og kønt allerede få år gammel.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.147 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her