Logo

Pedilanthus - Pedilanthus tithymaloides

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pedilanthus - Pedilanthus tithymaloides

Navnet Pedilanthus er afledt af græsk pedilon = sko og anthos = blomst og hentyder til blomstens form. Planten er en godt meterhøj busk med kødful­de stængler, der vokser i siksak. De ubetydelige blomster er samlet i tætte, endestillede blomsterstande med røde, ca. lem lange højblade. De kødfulde blade er grønne, ca. 5 cm lange, ægfor­mede og ender i en spids. Hele planten indeholder en giftig mælkesaft. For­men 'Variegatus', der er brogetbladet, er den almindeligst dyrkede.

 

Pleje: Pedilanthus kræver meget lys; men den skal dog beskyttes mod direk­te sol om sommeren. Den udvikles bedst i et vestvindue. Den skal kun vandes, når jorden er ved at blive tør. Om sommeren gødes regelmæssigt. Som pottejord bruges en almindelig jordblanding, baseret på spagnum. I løbet af vækstperioden fjernes skud­spidserne for at give bedre forgrening.

 

Formering: Det er bedst at stikke Pedi­lanthus om sommeren. Stiklingen skæ­res af med en skarp kniv, og mælkesat­ten, der fremkommer ved afskæringen, er giftig. Undgå at få saften i øjnene eller i sår. Der stikkes i en standard­jordblanding baseret på spagnum. Stiklingerne slår hurtigt rod, når jord temperaturen holdes omkring 20°C.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.447 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Fortæl dine venner om os