Logo

Pedilanthus - Pedilanthus tithymaloides

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pedilanthus - Pedilanthus tithymaloides

Navnet Pedilanthus er afledt af græsk pedilon = sko og anthos = blomst og hentyder til blomstens form. Planten er en godt meterhøj busk med kødful­de stængler, der vokser i siksak. De ubetydelige blomster er samlet i tætte, endestillede blomsterstande med røde, ca. lem lange højblade. De kødfulde blade er grønne, ca. 5 cm lange, ægfor­mede og ender i en spids. Hele planten indeholder en giftig mælkesaft. For­men 'Variegatus', der er brogetbladet, er den almindeligst dyrkede.

 

Pleje: Pedilanthus kræver meget lys; men den skal dog beskyttes mod direk­te sol om sommeren. Den udvikles bedst i et vestvindue. Den skal kun vandes, når jorden er ved at blive tør. Om sommeren gødes regelmæssigt. Som pottejord bruges en almindelig jordblanding, baseret på spagnum. I løbet af vækstperioden fjernes skud­spidserne for at give bedre forgrening.

 

Formering: Det er bedst at stikke Pedi­lanthus om sommeren. Stiklingen skæ­res af med en skarp kniv, og mælkesat­ten, der fremkommer ved afskæringen, er giftig. Undgå at få saften i øjnene eller i sår. Der stikkes i en standard­jordblanding baseret på spagnum. Stiklingerne slår hurtigt rod, når jord temperaturen holdes omkring 20°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.508 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her