Logo

Pegefinger - Senecio articulatus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pegefinger - Senecio articulatus

Pegefinger er en meget særpræget in­dendørsplante, der stammer fra Kap­landet. Den kaldes pegefinger p.gr. af den runde, nøgne stængel, der kun i toppen er forsynet med blade. Det er en saftplante, hvis stængler er opsvul­mede, leddelte og blågrå; den bliver 30-60 cm høj. Bladene er stilkede og lappede; de enkelte bladlapper er til­spidsede og endelappen er større end de øvrige. Blomsterstænglen er nøgen, og de gullige kurvblomster er samlet 15-20 i en blomsterstand. Blomsterne siges at have en ubehagelig lugt; men det er uden større betydning, da plan­ten dyrkes p.gr. af sin vækstform.

 

Pleje: Pegefinger er hverken vand- ­eller varmekrævende; derimod skal den have så meget lys som muligt. Blot temperaturen ikke kommer under 10°C, kan den klare sig. I hvileperioder tabes bladene, og i denne periode vandes den næsten ikke; som pottejord anvendes en meget porøs jordblan­ding, der let lader vandingsvandet passere.

 

Formering: Pegefinger formeres ved stængelleddene, der let løsnes fra hin­anden. De enkelte stængelled skal væ­re helt tørre på brudfladen, før de sættes i jorden, der kun vandes spar­somt, indtil stiklingen har slået rod.

Opret din egen Havebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.840 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Gåsefod - Syngonium vellozianum - pasningVi står i gæld til arum- eller ingefær-familien for de mange spændende stueplanter, der...
Afstemning
Hvilken blomst er kønnest i haven?Afstemning
Hvilken frugt er bedst i haven?Afstemning
Hvilke bær er bedst i haven?
Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad har du i din have?Smæk insektet!